Algemeen | Praktijk | Adviesbureau | Contact menu

Soorten dienstverlening

‘Meer Ergonomie’ houdt zich bezig met het geven van advies om arbeidsomstandigheden te verbeteren, ter voorkoming of verergering van klachten die daarmee verband houden. Een advies kan worden uitgebracht ten behoeve van een bepaalde werknemer, een groep werknemers, maar ook ter ontwikkeling/ ondersteuning van producten/projecten op het gebied van arbeidsomstandigheden. Hierbij gaat het van kantoormedewerkers tot vrachtwagenchauffeurs en van stratenmakers tot zorgverleners.

Advisering n.a.v. een werkplekobservatie;
een medewerker persoonlijk ter primaire, secundaire of tertiaire preventie.
Primaire preventie – de medewerker is niet ziek, heeft geen klachten, maar loopt wel het risico klachten te ontwikkelen. Het doel is het voorkomen van ziekte middels het wegnemen van de oorzaak - bijv. een nieuwe medewerker en de andere medewerkers zijn al voorzien van advies.
Secundaire preventie – de medewerker is ziek of heeft letsel, maar er is geen sprake van ziekteverzuim. Het doel is maatregelen te nemen om te voorkomen dat er alsnog ziekteverzuim optreedt.
Tertiaire preventie – de medewerker is ziek of heeft letsel en er is sprake van ziekteverzuim. Het doel kan zijn maatregelen te nemen om te voorkomen dat er later weer ziekteverzuim optreedt of om vast te stellen wat de mogelijkheden zijn voor aangepast werk, intern of extern.
een groep medewerkers.
Een ergonomische bedrijfsinventarisatie ter plaatsen waarbij een groep wordt voorzien van adviezen t.a.v. organisatie, inrichting, hulpmiddelen en werkwijze – bijv. het kantoorpersoneel wordt voorzien van persoonlijk adviezen t.a.v. beeldschermwerkplekken.
een specifieke probleemsituatie.
Zelfs met allerlei mooi opgelegde regels in de theorie wil het nog niet zo zijn dat het in de praktijk altijd werkt. – bijv. in zorginstellingen wordt er gewerkt volgens de praktijk regels, maar één patiënt is zo complex dat het niet lukt om de richtlijnen te gevolgen. In die gevallen kunnen wij u ondersteunen met advies op maat.
Advisering n.a.v. een directe vraagstelling;
een bepaalde functie waarbij u wilt weten over welke inrichting en de basis aan hulpmiddelen zij dienen te beschikken. – bijv. telefonisten.
een nieuwe investering in de vorm van de aanschaf van ergonomisch verantwoord meubilair of gereedschap waarbij u wilt weten welke hulpmiddelen voldoen aan de wet, persoonlijke gebruikerseisen en budget – bijv. nieuwe receptiebalie.


een (gedeeltelijke) verbouwing of nieuwbouw staat gepland waarbij u wilt weten wat de
ergonomisch verantwoorde inrichtingsmogelijkheden zijn waarbij rekening wordt gehouden met persoonlijke wensen. – bijv. metaalwerkplaats.
Het geven van cursus, training of lezing;
een groepsbijeenkomst kan naar aanleiding van uw eigen wensen en behoefte op maat worden ingevuld/samengesteld. Hierbij kunt u denken aan:
Rugscholing
Beeldschermwerkplekken
Fysieke belasting binnen de kinderopvang
Groene praktijkregels thuiszorg instellingen.
Fysieke belasting zorgverleners.
Fysieke belasting huishoudelijke hulpverleners.
Klinische lessen met betrekking tot zorgverlening.
Steunkousen aan- en uittrekken.
Omrollen in bed en gebruik van glijmatten.
Werken met een, verrijdbare, patiëntenlift.
Dit alles wordt, desgewenst, ondersteund door schriftelijk materiaal ter naslag.
Het schrijven van een artikel;
Een artikel kan naar aanleiding van uw eigen wensen en behoefte op maat worden geschreven. Een onderwerp aanhalen binnen bijv. een personeelsblad kan een goed middel zijn om mensen bewust te maken. Ook een terugkerende column houdt mensen scherp over het onderwerp arbeidsomstandigheden.
Het adviseren bij Innovatieve ontwikkelingen;
Een ontwikkeling op het gebied van verbeterde arbeidsomstandigheden juichen wij uiteraard toe. Soms kan men daar wat hulp bij gebruiken. Indien gewenst kunnen wij kunnen onze kennis daarvoor ter beschikking stelling. Hetzij om het verlangde product te ontwikkelen. Hetzij om projecten te ondersteunen met onze kennis van ergonomie en ergotherapie.
Algemeen Meer Ergo - Praktijk Meer Ergo - Adviesbureau Meer Ergo - shop - Contact Meer Ergo